Jongen voorlopig vast voor bedreiging en pogingen brandstichting

zondag 16 oktober 2016

Ossendrecht - De politie heeft woensdag jl. een jongen aangehouden voor enkele pogingen tot brandstichting.

De politie heeft een onderzoek ingesteld naar enkele pogingen tot brandstichting in Ossendrecht. Deze incidenten vonden de afgelopen maanden plaats. Hierbij werd onder andere brandbare vloeistof tegen de achtergevel van een woning gegooid. Ook werd bij een woning enkele keren vuurwerk gevonden.

De verdenkingen wezen vanaf het begin richting deze minderjarige jongen uit Ossendrecht, die deze zomer was veroordeeld voor een serie brandstichtingen in zijn woonplaats. De rechtbank legde hem een reeks maatregelen op. Zo moet hij zich gedurende een proeftijd van twee jaar laten behandelen en gedragstherapie volgen. Hij kreeg onder bepaalde voorwaarden een half jaar huisarrest en moet zich regelmatig bij de reclassering melden. Als stok achter de deur kreeg hij verder een voorwaardelijke plaatsing in een inrichting voor jeugdigen opgelegd. Behalve stappen om zijn gedrag te veranderen, kreeg hij ook straf: 100 uur onbetaald werk doen. Tevens moet hij twaalfduizend euro aan schadevergoedingen betalen.

In eerste instantie ontbrak voldoende bewijs om hem weer aan te houden. Gesprekken met de jongen en zijn ouders leverden niks op. Uiteindelijk werd voldoende bewijs verzameld en gaf de officier van justitie toestemming de jongen aan te houden. De jongen is verhoord en bekende de recente pogingen tot brandstichting.

Vrijdag jl. is hij voor de Rechter Commissaris voorgeleid, welke besloot hem langer vast te houden. Wijkagent Frank Nolten is tevreden dat de jongen vast blijft zitten: "Hopelijk kan de hulpverlening hem helpen. De inwoners van Ossendrecht waren bang voor herhaling van de brandstichtingen. Ze kunnen weer gerust zijn, nu hij vast zit en geholpen wordt."

bron: politie.nl | Categorie: brand


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Putte | 112 alarmeringen Putte | Goedkoop Tanken in Putte | Supermarkten in Putte | Weerbericht Putte