Doorbraak in liquidatie-onderzoek: drie arrestaties

dinsdag 7 oktober 2014

Huijbergen - De politie arresteerde drie mannen in het onderzoek naar de liquidatie van de Litouwer Gintas Macionis (37) uit Huijbergen. De officier van justitie en het rechercheteam spreken over een belangrijke doorbraak in dit onderzoek.

Doorbraak

Het rechercheteam spreekt over een belangrijke doorbraak in ditonderzoek. Wellicht dat er op korte termijn nog meer aanhoudingen volgen.Politie en Justitie hebben namelijk aanwijzingen dat de liquidatie van GintasMacionis niet op zichzelf staat. Het Team Grootschalig Opsporing houdt rekeningmet verbanden naar andere liquidaties. Er wordt in dit onderzoek overigens ookop internationaal niveau met andere opsporingsdiensten nauw samengewerkt.

In de cel

De arrestaties vonden plaats op dinsdagochtend 7oktober 2014.Het gaat om:

Deze laatste verdachte werd in zijn cel gearresteerd. Hij zat algedetineerd in verband met een ander misdrijf.

Wapens, geld en drugs

Tijdens doorzoekingen van de woningen van de arrestanten werdenvandaag drie wapens (waaronder een vuurwapen), grote contante geldbedragen enverdovende middelen (zowel hard- als softdrugs) aangetroffen en in beslaggenomen. Ook werd er apparatuur voor de bereiding/verwerking van amfetaminegeconfisqueerd.

Opgewacht

De destijds 37-jarige Gintas Macionis, afkomstig uit Litouwenwerd op zaterdagavond 22 februari jl. geliquideerd. Hij werd die avond rond21.00 uur ernstig gewond aangetroffen op de oprit van zijn woning aan deGroenendries. Hij is daar waarschijnlijk opgewacht door de daders. Macionis wasin zijn hoofd geschoten en overleed kort daarna in een ziekenhuis.Opsporingsberichtgeving

De opsporingsprogramma's Bureau Brabant enOpsporingVerzocht besteedden 17 en 18 maart jl. uitgebreid aandacht aan hetonderzoek. Vorige week zocht de politie nog naar het mogelijke moordwapen enandere spullen in de directe omgeving van de woning van het slachtoffer, aan deGroenendries in Huijbergen. Tijdens die zoekactie werden overigens geenvoorwerpen aangetroffen.

Informatie

Met de recente arrestaties verwacht de politie een aantalbelangrijke verdachten in de zaak te hebben opgepakt. Heeft u nog aanvullendeinformatie? Dan kunt u terecht ons via telefoonnummer 0800-6070.Wilt u lieveranoniem blijven, bel dan 0800-7000. Ook kunt u een afspraak maken om met depolitie uw informatie in vertrouwen te delen via het Team Nationale CrimineleInlichtingen op 079-345 8999.

Gerelateerde berichten

bron: politie.nl | Categorie: diversen


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Putte | 112 alarmeringen Putte | Goedkoop Tanken in Putte | Supermarkten in Putte | Weerbericht Putte