Politie zoekt wapen in liquidatie onderzoek

dinsdag 30 september 2014

Huijbergen - De politie zoekt vandaag naar een vuurwapen dat gebruikt is bij de liquidatie van de Litouwer Gintas Macionis (37) uit Huijbergen.

De zoektocht startte dinsdagochtend 30 september 2014 rond 09.30uur op het recreatiepark Groenendries. Circa twintig agenten zoeken naar hetvuurwapen en mogelijk andere weggooide spullen. Zij krijgen daarbijondersteuning van hondengeleiders. Aanleiding voor de zoekactie zijn recenteconcrete aanwijzingen dat er na de liquidatie in de directe omgeving spullen,waaronder het gebruikte vuurwapen, werden weggegooid. Uiteraard werd destijds,direct na het misdrijf, ook al gezocht naar achtergebleven sporen en goederen.

In het hoofd geschoten

De destijds 37-jarige Gintas Macionis, afkomstig uit Litouwenwerd op zaterdagavond 22 februari jl. geliquideerd. Hij werd die avond rond21.00 uur ernstig gewond aangetroffen op de oprit van zijn woning aan deGroenendries. Hij is daar waarschijnlijk opgewacht door de daders. Macionis wasin zijn hoofd geschoten en overleed kort daarna in een ziekenhuis. Vooralsnoghouden politie en justitie de vermoedelijk oorzaak van het schietincident in hetcriminele circuit.

Compositietekening

De opsporingsprogramma's Bureau Brabant en Opsporing Verzocht besteedden 17en 18 maart jl. uitgebreid aandacht aan het onderzoek. Daarbij werd onder meerwordt een compositietekening getoond.

Kort voor de moord waren er namelijk twee mannen opgevallen. Dit duo, van wie deeen zeker twintig centimeter boven de ander uitsteekt, werd zowel vrijdag 21 alszaterdag 22 februari jl. in de buurt van de woning van het slachtoffer gezien.Van de kleinste van de twee werd een compositietekening getoond.

Klikhier voor alle informatie van deuitzendingOpsporing VerzochtUPDATE 30 sept. 2014 16.00 uur

Rond 15.30 uur is de zoekactie van de politie beindigd. Er zijn geen nieuwesporen en/of weggegooide spullen aangetroffen.

Het aanvullende buurtonderzoek leidde wel tot nieuwe informatie / aanwijzingen.Het rechercheteam onderzoekt in hoeverre deze nieuwe informatie bruikbaar is.

bron: politie.nl | Categorie: diversen


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Putte | 112 alarmeringen Putte | Goedkoop Tanken in Putte | Supermarkten in Putte | Weerbericht Putte