Waarschuwing voor slechte omstandigheden circusdieren

dinsdag 9 juni 2015

Hoogerheide - Vrijdag 5 juni heeft de dierenpolitie onderzoek gedaan naar de gezondheid van de dieren in het circus aan het Sint Lucasplein.

De politie kreeg vrijdagmorgen een melding dat de dieren in de volle zonstonden. De temperatuur was op dat moment ongeveer 30 graden. Een medewerker vande dierenpolitie trof in het circus een varken, zes eenden, twee honden en tweepony's aan. Op de pony's na, zaten de dieren in de bakkende zon zonderschuilmogelijkheid. De dieren waren wel van water voorzien. De ademhaling vanhet varken was gejaagd en het dier kon geen of nauwelijks een zuchtje windvangen. De pony's zaten in een trailer, ze waren niet in de gelegenheid de benente strekken.

De medewerkers van het circus kregen de opdracht de dieren in ieder gevalgenoeg vers drinkwater te geven en hen van een schuilmogelijkheid te voorzien,zodat zij de warmte konden ontvluchten, als ze dat wilden.

De dierenpolitie heeft de Landelijke Inspectie Dienst en de gemeenteWoensdrecht genformeerd. Bij een volgend incident wordt proces-verbaalopgemaakt. Het circus heeft zijn volgende standplaats in het Zeeuwse Kapelle. Dedierenpolitie zal blijven controleren.

bron: politie.nl | Categorie: diversen


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Putte | 112 alarmeringen Putte | Goedkoop Tanken in Putte | Supermarkten in Putte | Weerbericht Putte