Hennepkwekerij met 2000 planten ontdekt

donderdag 14 april 2016

Hoogerheide - Na een tip van de netbeheerder is door de politie in een bedrijfspand aan de Voltweg een hennepkwekerij ontdekt. In de kwekerij stonden zo’n 2000 planten.

De politie ging op donderdag 14 april het pand binnen. Daar werd niemand aangetroffen. Wel stuitten de dienders op een professioneel aangelegde hennepkwekerij op de begane grond en eerste etage. Nadat er onderzoek is gedaan in het gebouw en de stroom is uitgeschakeld kwam een gespecialiseerd bedrijf om de kwekerij te ontmantelen. De huurder zal zich op een later moment bij de politie moeten verantwoorden. 

De politie en de gemeente geven veel prioriteit aan de aanpak van hennepkwekerijen. Deze plantages veroorzaken vaak stankoverlast, leveren brandgevaar op en bovendien is er dikwijls een relatie met georganiseerde misdaad (geweld, inbraken, overvallen, ripdeals en liquidaties). Burgers die tips hebben over de aanwezigheid van hennepkwekerijen kunnen dit doorgeven dit via de politieapp of het meldformulier op politie.nl/melden, via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000 of het meldingsformulier van M.

Mocht zich een hennepkwekerij bij u in de buurt bevinden, dan loopt u risico op brand door kortsluiting en lekkage. Criminelen die zich bezighouden met illegale hennepteelt gebruiken onderling veel geweld. De schade die de hennepteelt veroorzaakt is groot. Woningcorporaties en energiebedrijven draaien op voor de kosten veroorzaakt door lekkages, brandschade en illegaal afgetapte energie. Deze kosten worden uiteraard ook doorberekend naar de gebruiker, uiteindelijk betaalt ook u mee aan de schade die wordt veroorzaakt door hennepkwekers.

Ruikt u henneplucht of denkt u dat er een hennepkwekerij in uw buurt zit? Meld verdachte situaties, bel de politie via 0900-8844 of bel Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000. Onderstaande punten kunnen wijzen op een hennepkwekerij:

bron: politie.nl | Categorie: drugs


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Putte | 112 alarmeringen Putte | Goedkoop Tanken in Putte | Supermarkten in Putte | Weerbericht Putte