Hennepkwekerij geruimd na tip

zaterdag 13 mei 2017

Hoogerheide - Op de Ossendrechtseweg zijn vrijdag 12 mei om 12,45 uur twee mannen aangehouden bij een hennepkwekerij.

Na een tip ontdekten agenten de hennepkwekerij. Zij traden met een machtiging het huis binnen waar twee mannen (26 en 34) waren. Zij zijn aangehouden als verdachten. Op de bovenverdieping waren meerdere ruimtes ingericht als hennepkwekerij. In totaal zijn 869 planten geruimd en vernietigd door een gespecialiseerd bedrijf. Door de energieleverancier is diefstal stroom ontdekt. Hiervan is ook aangifte gedaan door het energiebedrijf. 

Mocht zich een hennepkwekerij bij u in de buurt bevinden, dan loopt u risico op brand door kortsluiting en lekkage. Criminelen die zich bezighouden met illegale hennepteelt gebruiken onderling veel geweld. De schade die de hennepteelt veroorzaakt is groot. Woningcorporaties en energiebedrijven draaien op voor de kosten veroorzaakt door lekkages, brandschade en illegaal afgetapte energie. Deze kosten worden uiteraard ook doorberekend naar de gebruiker, uiteindelijk betaalt ook u mee aan de schade die wordt veroorzaakt door hennepkwekers.

Ruikt u henneplucht of denkt u dat er een hennepkwekerij in uw buurt zit? Meld verdachte situaties, Onderstaande punten kunnen wijzen op een hennepkwekerij:

Politie, openbaar ministerie en gemeenten geven veel prioriteit aan de aanpak van hennep. Deze plantages veroorzaken vaak stankoverlast, leveren brandgevaar op en bovendien is er dikwijls een relatie met georganiseerde misdaad (geweld, inbraken, overvallen, ripdeals en liquidaties). Burgers die tips hebben over de aanwezigheid van hennepkwekerijen kunnen dit doorgeven:

bron: politie.nl | Categorie: drugs


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Putte | 112 alarmeringen Putte | Goedkoop Tanken in Putte | Supermarkten in Putte | Weerbericht Putte