Aangehouden voor plegen huiselijk geweld

dinsdag 2 augustus 2016

Hoogerheide - Vanmorgen om ongeveer 08.30 uur is een man van 29 uit Hoogerheide aangehouden omdat hij huiselijk geweld. Zou hebben gepleegd.

De man zou zijn vrouw met een mes hebben bedreigd in hun woning. In de woning waren ook kinderen aanwezig. De man is overgebracht naar een politiecel waar hij is gehoord. Van de hulpofficier van justitie kreeg hij een huisverbod opgelegd.

 

Het huisverbod is bedoeld om huiselijk geweld verder terug te dringen. Het huisverbod houdt in dat een pleger van huiselijk geweld tien dagen de woning niet meer in mag. In diezelfde periode mag hij  ook geen contact opnemen met zijn partner of de kinderen. De maatregel is bedoeld als afkoelingsperiode waarbinnen de nodige hulpverlening op gang kan worden gebracht. Op die manier wordt ook een mogelijke escalatie voorkomen.

Het huisverbod wordt door de politie opgesteld en ondertekend door de burgemeester. De politie informeert daarna de hulpverleningsinstanties. Een uithuisgeplaatste die zich niet aan het huisverbod houdt, kan maximaal twee jaar gevangenisstraf krijgen of een taakstraf.

bron: politie.nl | Categorie: mishandeling-vechtpartij


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Putte | 112 alarmeringen Putte | Goedkoop Tanken in Putte | Supermarkten in Putte | Weerbericht Putte