Omvangrijke training voor de Mobiele Eenheid

dinsdag 22 november 2016

Ossendrecht - Leden van de Mobiele Eenheid (ME) volgen twee keer per jaar een intensieve training om optimaal voorbereid te zijn op de primaire taak: het voorkomen of bestrijden van verstoringen van de openbare orde. Plaats van handeling is het trainingscentrum in Ossendrecht waar zo realistisch mogelijk wordt geoefend.

Alle medewerkers van de ME verrichten dagelijks normaal politiewerk. ME’er zijn is dus een nevenfunctie. Om zo optimaal voorbereid te zijn op hun taak als ME’er volgen ze twee keer per jaar jaar een voortgezette opleiding. Momenteel krijgen ruim 2700 ME-medewerkers deze opleiding die twee dagen duurt. Effectief trainen betekent ook daadkrachtig tegenspel. Dat is wel toevertrouwd aan de 75 scholieren van het Regionaal Opleidingen Centrum (ROC) in Den Haag en zes acteurs. Deze scholieren volgen een opleiding in de beveiligingsbranche.

Realistisch trainen betekent het nabootsen van ‘echte’ calamiteiten. Zo is het oefendorp op het terrein van het trainingscentrum in Ossendrecht het decor van een treffen tussen ME’ers en demonstranten. Zij daagden de ME’ers uit met spreekkoren en rondvliegende blokken hout. De kunst was om de rust te herstellen.

Hier is een YouTube-video ingesloten. Deze kan niet getoond worden omdat u geen cookies accepteert. U kunt de video ook bekijken op http://www.youtube.com/watch?v=taTNWLxqs3g

De ME’ers werden in de trainingssessies ook geconfronteerd met vuur (molotovcocktails) en gas. ‘We proberen zo realistisch mogelijk en volgens dezelfde protocollen te oefenen’, aldus een van de instructeurs.

 

bron: politie.nl | Categorie: verkeersdelict


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Putte | 112 alarmeringen Putte | Goedkoop Tanken in Putte | Supermarkten in Putte | Weerbericht Putte